My palette doesn't sound

6 posts / 0 new
Last post
brackets's picture
brackets
Offline
Last seen 3 days 11 hours ago

My palette doesn't sound

Hi!

 

My palette doesn't sound, not in chords only mode or sketch or any example arpeggios.

The figures that i write in the arrangement sounds correctly.

 

Cheers

 

brackets's picture
brackets
Offline
Last seen 3 days 11 hours ago

I just can listen the sound coming from my vst's also, no the internal GM synth. Maybe I messed something in the setup, I don't know...it's so weird to setup...

andre's picture
andre
Offline
Last seen 12 hours 4 min ago

Unless you have set up a custom rack that you want to preserve, you might want to reset your global rack to factory defaults, including the five global instruments. Go to Playback >> Audio & MIDI Setup and do a File >> New. Then File >> Save.

Be sure an Audio Engine is running already before doing so, so Synfire will use the Soundcase plugin as a basis for global instruments (apparently the Microsoft Synth is not working on your PC).

brackets's picture
brackets
Offline
Last seen 3 days 11 hours ago

Hi!

Tried to do this, but without luck..... 

Now the soundcase appears in gray. I attach a couple of screenshots of the global racks, etc....

 

cheers

andre's picture
andre
Offline
Last seen 12 hours 4 min ago

Your global rack Soundcase looks ok.

The Soundcase in your arrangement is not complete. To simplify the use of Soundcase, you can save the Soundcase rack module on the global rack as a template (the paper icon button). In any arrangement, you can then recall that template from the same menu.

The menus are gray, because you picked one of the five global instruments, which can not be changed in the arrangment.

brackets's picture
brackets
Offline
Last seen 3 days 11 hours ago

Thanks, now works!

 

It was a problem with my soundcard!

Log in or register to post comments

Scholarly Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.